ua en ru

Українські туристи вилетять з Єгипту лише 30 квітня, - МЗС

Українські туристи вилетять з Єгипту лише 30 квітня, - МЗС Фото: аеропорт у Єгипті (twitter.com/VasylKyrylych)

Причина - відсутність літаків

Через відсутність літаків українські туристи не можуть вилетіти з Єгипту, виліт планується на 30 квітня. Про це у Twitter повідомив начальник управління Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич із посиланням на інформацію керівника туристичної компанії.

"За інформацією туркомпанії, ситуація з перевезенням українців з Шарм-ель-Шейха до України ускладнюється. Причина - відсутність літаків. Виліт планується на 30.04", - повідомив Кирилич.

За його словами, консул вживає заходи з врегулювання ситуації.

Нагадаємо, 27 квітня з технічних причин був затриманий виліт чартерного літака авіакомпанії Yan Air з 215, який повинен був доставити українських туристів з Єгипту до Львова. Також за певних причин не зміг полетіти до України літак авіакомпанії Egypt Air, який був зафрахтований українським авіаперевізником. Всіх пасажирів перевезли в готель Experience Park Land.

28 квітня повідомлялося, що понад 200 українських туристів застрягли в аеропорту в Єгипті. Кирилич зазначав, що є інформація, що за ними вже відправили літак з України в Шарм-ель-Шейх.

Сьогодні вранці, 29 квітня, туристична компанія повідомила, що ще одна група туристів, яка раніше не могла вилетіти з Єгипту, повернеться в Україну.