ua en ru

В аеропорту Єгипту застрягли 200 українців, в МЗС заявили про відправку літака за туристами

В аеропорту Єгипту застрягли 200 українців, в МЗС заявили про відправку літака за туристами Фото: українці застрягли в Єгипті (facebook.com/groups/govarta1)

МЗС України отримало інформацію, що в Єгипет за українськими туристами відправили літак

Понад 200 українських туристів застрягли в аеропортув Єгипті. Наразі вони чекають повернення в Україну в готелі, є інформація, що за ними вже відправили літак, повідомив начальник управління департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич в коментарі 112 каналу.

"Є інформація, що очікується прибуття літака з України", - повідомив він.

За словами Кирилича, приліт літака з України в Шарм-ель-Шейх очікується "в післяобідній час" і є надія, що вже сьогодні українські туристи вилетять додому.

Він додав, що новий літак за туристами відправляють з огляду на те, що у львівського аеропорту, куди планують повернутися українці, "не було можливості прийняти замовлений туркомпанією літак".

Представник МЗС зазначив, що на даний момент українці очікують вильоту в готелях, оскільки, згідно з вимогами адміністрації аеропорту, перебувати на його території можна не більше ніж 2 години.

Додамо, що ніяких заяв щодо ситуації, що склалася на сторінці туроператора до сих пір не опубліковано.

Раніше одна із туристок повідомила у соцмережі, що вже майже добу українці не можуть повернутись додому.

В аеропорту Єгипту застрягли 200 українців, в МЗС заявили про відправку літака за туристамиВ аеропорту Єгипту застрягли 200 українців, в МЗС заявили про відправку літака за туристамиВ аеропорту Єгипту застрягли 200 українців, в МЗС заявили про відправку літака за туристами

Фото: українці застрягли в Єгипті (facebook.com/groups/govarta1)

"Рейс Шарм- Ель-Шейх, авіакомпанія YanAir5216! Ніхто ніякої інформації не надає. Нас 200 людей з них 45 дітей, всі голодні і дуже змерзли!", - написала українка Анна Сало.

Нагадаємо, 15 березня 2018 року за виконання рейсу за маршрутом Гельсінкі-Бориспіль екіпаж літака Boeing 737-500 авіакомпанії МАУ під час польоту оголосив сигнал лиха, повідомивши про відмову двигуна.