ua en ru

Українські товари до ЄС торік експортували понад 14 тис. компаній

Українські товари до ЄС торік експортували понад 14 тис. компаній Фото: український експорт до ЄС збільшився (РБК-Україна)

У 2017 році до ЄС експортовано 357 нових товарів

У 2017 році до ринків країн Європейського союзу експортували свої товари та послуги 14 тисяч 136 українських компаній. Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська під час звіту про підсумки імплементації Угоди про Асоціацію України з ЄС у 2017 році, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ринок Європейського союзу для України є ринком попиту. Ми бачимо, що експорт українських товарів та послуг на ринки Європейського союзу зростає. Це зростання є більшим ніж зростання нашого експорту загалом. Ми бачимо, що кожного місяця з’являються нові товари, які раніше не продавалися на ринку ЄС. Так, у 2017 році до ЄС експортовано 357 нових товарів. Ті товари, які вже зайшли на ринки Євросоюзу, не зникають, а збільшують продажі. Ми бачимо і зростання кількості компаній, які експортують на ринки ЄС. Так, у 2017 році до ЄС експортували понад 14 тисяч компаній", - розповіла Микольська.

За її словами, Мінеконорозвитку у 2018 році проведе детальну оцінку подальших перспектив торгівлі з ЄС.

"На 2018 рік ми заклали пріоритети роботи Мінекономрозвитку, пов’язані з угодою про Асоціацію України з Європейським Союзом. По-перше, це активне просування українських товарів та послуг на ринки ЄС. Дуже очікуємо і розраховуємо на підтримку Європейського союзу. Ми знаємо, що вони включили це питання у програму підтримки інституцій, які будуть допомагати українському малому і середньому бізнесу виходити на ринок ЄС. Другий важливий момент: потрібно зробити оцінку перспектив торгівлі з ЄС. Оцінка нам потрібна, щоб зрозуміти, які сектори дадуть нам найбільший ріст експорту", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що із 28 лютого поточного року право експорту в країни ЄС буде мати 291 українське підприємство.