ua en ru

Українські тенісисти дізналися своїх суперників по Вімблдону

Українські тенісисти дізналися своїх суперників по Вімблдону Фото: Еліна Світоліна (twitter.com/wimbledon)

Відбулося жеребкування основної сітки турніру

У Лондоні відбулося жеребкування основної сітки Вімблдону. Про це повідомляє сайт "Великий теніс України".

П'ята ракетка світу Еліна Світоліна, посіяна на турнірі під 4 номером, отримала в суперниці представницю Австралії, 54 ракетку світу Ешлі Барті. Зазначимо, що в цьому сезоні тенісистки вже зустрічалися на Кубку Федерації в Харкові, де Світоліна перемогла Барті в трьох сетах.

35 ракетка світу українка Леся Цуренко зіграє з 45 номером світового рейтингу німкенею Юлією Гергес. У нинішньому сезоні тенісистки обмінялися перемогами. В Акапулько сильніше була українка, а на Кубку Федерації - німкеня.

Ще одна українка - Катерина Бондаренко (111 в рейтингу WTA) проведе свій перший матч на траві в цьому сезоні проти Яніни Вікмайєр (95) з Бельгії. Суперниці в сьомий раз вийдуть на корт проти один одного (3-3). Останній раз тенісистки зустрічалися ще в 2015 році в Токіо і кваліфікації Бірмінгема, і як раз на траві сильнішою виявилася Бондаренко.

Перша ракетка України Олександр Долгополов у першому колі Wimbledon зіграє з семиразовим переможцем турніру і п'ятою ракеткою світу Роджером Федерером.

Що стосується решти українців, то Сергій Стаховський і Ілля Марченко, які пробилися в основну сітку турніру через кваліфікацію, дізнаються своїх суперників трохи пізніше.

Матчі одиночного розряду почнуться в понеділок, 3 липня і пройдуть протягом двох днів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що п'ята ракетка світу та лідер українського тенісу Еліна Світоліна може пропустити Вімблдон через травму ноги.