ua en ru

Українські митниці за 11 міс. 2014 р. перерахували до держбюджету понад 107 млрд грн, - Макаренко

Українські митниці за 11 міс. 2014 р. перерахували до держбюджету понад 107 млрд грн, - Макаренко
Українські митниці в січні-листопаді 2014 р. перерахували до загального фонду державного бюджету України 107 млрд 93 млн грн.

Українські митниці в січні-листопаді 2014 р. перерахували до загального фонду державного бюджету України 107 млрд 93 млн грн. Про це на брифінгу повідомив заступник глави Державної фіскальної служби Анатолій Макаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За 11 місяців ми перерахували в бюджет 107 млрд 93 млн грн. Ми з початку року в першому кварталі мали відставання мінус 4 млрд і, на жаль, ситуація не покращилася. Це відставання в мінус 4 млрд грн не надолужили, але за останні місяці ми не допустили його збільшення незважаючи на зменшення товарообігу не дивлячись на ще раз підкреслюю те що фактично 2 регіону сьогодні не є регіонами, де ведеться товарообіг і регіони, які раніше платили податки в значних обсягах особливо це стосується східного регіону",- сказав Макаренко.

При цьому він зазначив, що сума надходжень до держбюджету могла бути більше.

"Хочу вам сказати, що тільки в слідстві ситуації у східному регіоні це Донецька та Луганська область ми втратили 3 млрд 193 млн грн. Я попросив зробити перерахунок наприклад за листопад, що ми втратили в дол. США в митних платежах по східному регіону. Тільки по східному регіону в листопаді місяці ми втратили 93 млн дол. США митних платежів", -підкреслив Макаренко.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба України за січень-жовтень 2014 року порівняно з аналогічним періодом 2013 року збільшила надходження до зведеного бюджету на 1,1% до 344,1 млрд грн.