ua en ru

Українські спецслужби повинні вжити заходів проти російських провокаторів з США, - Логвинський

Українські спецслужби повинні вжити заходів проти російських провокаторів з США, - Логвинський Фото: Георгій Логвинський

В'їзд на територію окупованої Росією Криму представників так званої "американської громадськості" є черговою провокацією Кремля проти України. Про це заявив представник фракції "Народний фронт", голова підкомітету з міжнародно-правових питань та внутрішньо переміщених осіб Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвінський, коментуючи інформацію про приїзд у Крим групи громадян США на чолі з президентом так званого "Центру громадянських ініціатив Шерон Теннісон


"Кремль продовжує малювати пропагандистську картинку для власного і західного обивателя, намагаючись довести, що в США багато прихильників Росії, які "розуміють" анексію Криму і збройну агресію проти України", - сказав він.

Логвинський зазначив, що під прикриттям тез про "народної дипломатії" в Крим приїхала ціла група представників "громадськості", які насправді фінансувалися Кремлем ще з часів Радянського Союзу.

"Керівник групи Шерон Теннісон з подачі КДБ влаштовує подібні вояжі ще з 1983 року, розповідаючи про чудове життя в СРСР і Росії. В останні роки ця дама явно на платній основі доводить "миролюбність" та "конструктивність" Путіна", - сказав народний депутат.

Він підкреслив, що приїзд на територію окупованої Російською Федерацією Криму представників так званої "американської громадськості" - це порушення правил перетину кордону України, "чергова провокація Кремля і плювок в бік не лише України, але й наших західних союзників, які продовжують санкції проти Росії".

"У зв'язку з цим "Народний фронт" звертається до СБУ, МЗС, до європейським і американським державним органам з тим, щоб вони вжили заходів до цим псевдоправозащитникам. Щонайменше, з української сторони Теннісон і її спільникам треба заборонити в'їзд на територію України", - підкреслив Георгій Логвинський.