ua en ru

Українські рятувальники готові виїхати на шахту ім. Засядька, - ДонОДА

Українські рятувальники готові виїхати на шахту ім. Засядька, - ДонОДА

Українські рятувальники готові виїхати в Донецьк на шахту ім. Засядька, де сьогодні вранці стався вибух, щоб допомогти в порятунку залишилися під землею шахтарів. Про це заявив заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Олександр Клименко, передає прес-служба ДонОДА.

"Рятувальники, які працюють на території, підконтрольній української влади, готові в будь-який момент виїхати в Донецьк для надання допомоги в порятунку гірників", - сказав Клименко.

Він підкреслив, що за власною ініціативою в ситуації, яка склалася, в'їхати на окуповану територію рятувальникам не представляється можливим.

Нагадаємо, сьогодні близько 5:20 на шахті ім. Засядька в Донецьку стався вибух метану. За даними ДонОДА, в цей момент у шахті перебувало 230 осіб.

В опіковий центр були доставлені п'ятеро постраждалих, двоє - у травматологію, дев'ять - у клініки профзахворювань. Точно відомо, що одна людина загинула.

При цьому спікер Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що в результаті вибуху загинули 32 людини. У той же час, в ДонОДА зазначили, що на даний момент доля 32 шахтарів невідома. На шахті тривають аварійно-рятувальні роботи.