ua en ru

Українські ЗМІ та політики ігнорують позицію прихильників припинення вогню, - "Антикорупційний форум"

Громадські організації України виступають проти подальших бойових дій і вимагають від Президента відновити переговори з мирного врегулювання конфлікту на сході країни. Про це повідомила голова Харківської громадської організації "Антикорупційний форум" Жанна Антонець.

За її словами, українські ЗМІ і політики ігнорують позицію прихильників припинення вогню або навіть інтерпретують її як антидержавну.

"Мовляв, про необхідність припинення бойових дій говорять тільки сепаратисти і проросійськи налаштовані громадяни - ті, хто проти єдиної України. Насправді сотні тисяч моїх земляків у різних містах - Харкові, Луганську, Донецьку, Макіївці, Горлівці та багатьох інших - хочуть миру і виступають за єдину і неподільну Україну", - зазначила Антонець.

Глава "Антикорупційного форуму" також підкреслює, що організація неодноразово зверталася до політиків і чиновників як у Києві, так і на місцях з вимогою припинити кровопролиття. Однак ці звернення залишилися непоміченими через радикально налаштовані політичні сили, які закликають країну воювати.

"Прихильники силового вирішення конфлікту повинні зрозуміти: ігнорувати мирні ініціативи громадян їм не вдасться. За припинення антитерористичної операції виступають не сепаратисти, а свідомі, активні громадяни, які мають громадянську позицію і чудово усвідомлюють, що для майбутнього нашої країни, наших дітей найголовніше - мир", - підсумувала Антонець.

Нагадаємо, 21 липня представники 4,5 тис. громадських організацій, що входять у ВВО "Народна Рада", передали Президентові України вимогу щодо відновлення переговорів з мирного врегулювання конфлікту на сході країни і делегували лідеру громадського руху "Український вибір" Віктору Медведчуку право представляти їх інтереси.