ua en ru

Українські шаблістки вибороли "срібло" на Кубку світу у Франції

Українські шаблістки вибороли "срібло" на Кубку світу у Франції Фото: українська команда з фехтування на шаблях завоювала срібло на Кубку світу

У фіналі змагань українська команда поступилася суперницям з Італії

Українська команда з фехтування на шаблях у складі Олени Вороніної, Олександри Мамонтової, Ольги Жовнір і Олени Прокуди отримала срібну медаль на етапі Кубка світу у французькому Орлеані. Про це повідомила прес-служба Національної федерації фехтування України.

Українки стартували під другим номером в турі прямого вибування і в першому ж поєдинку здобули перемогу над збірною Китайського Тайбея з рахунком 45:30.

В 1/8 турнірної таблиці Жовнір, Мамонтова, Прокуда і Вороніна вибили з боротьби японок, серед яких були два бронзових призери індивідуальної першості цих змагань - Норіка Тамура і Чіка Аокі.

На наступному етапі збірна України зустрілася з господарями турніру - француженками і, незважаючи на їхній один з найбільш сильних і укомплектованих складів, українки зуміли з самого початку вирватися вперед і утримати лідерство до самого кінця, завершивши поєдинок з рахунком 45:35.

У фіналі змагань українська команда поступилася суперницям з Італії, поєдинок завершився з рахунком 33:45.

Бронзову медаль завоювала команда з Угорщини.

Нагадаємо, жіноча збірна України з фехтування на шпагах виборола "золото" етапу Кубка світу в китайському Suzhou.