ua en ru

Українські підприємства займуться відновленням залізничної інфраструктури Азербайджану, - Зубко

Українські підприємства займуться відновленням залізничної інфраструктури Азербайджану, - Зубко Фото: Зубко повідомив про новому перспективному напрямку в сфері залізничних перевезень

Відкриття нового залізничного маршруту і його продовження в Іран дозволить Україні вийти на іранський ринок

Українські вагонобудівні підприємства займуться відновленням та модернізацією залізничної інфраструктури Азербайджанської Республіки. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко в рамках 5-го засідання Ради президентів Азербайджану і України, передає пресс-служба міністерства.

Після завершення будівництва залізничної колії "Баку-Тбілісі-Карс" в 2016 році розвиток "Азербайджанських залізниць" - це перспективний напрямок у контексті інтенсифікації залізничних перевезень. Також враховується перспектива залізничного сполучення з Іраном.


"Відкриття нового залізничного маршруту і його подальше продовження в Іран відкриє Україні доступ до іранському ринку, а Азербайджану - до європейського", - зазначив Зубко.

"Одним з найбільш важливих проектів співробітництва між країнами в транспортній сфері є реалізація транзитних перевезень в рамках Транскаспійського транспортного маршруту, до якого 17 травня 2016-го приєдналася Україна. Цей проект збільшить обсяги перевезення вантажів і буде сприяти зміцненню статусу України та Азербайджану, як важливих регіональних транзитних транспортних вузлів", - додав міністр регіонального розвитку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Азербайджан підписали низку угод про двостороннє співробітництво.