ua en ru

Українські підприємці потребують розширення ЗВТ з іншими країнами, - Порошенко

Українські підприємці потребують розширення ЗВТ з іншими країнами, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (Віталій Носач/РБК-Україна)

Порошенко відзначив важливість економічної дипломатії

Президент України Петро Порошенко під час 13-ої наради керівників закордонних дипломатичних установ України відзначив важливість економічної дипломатії. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко розповів, що вчора в Миколаєві був присутній на запуску виробництва з переробки сільськогосподарської продукції, 60% з якої будуть направлені на експорт в 38 країн - від Коста-Ріки до Японії. Власник підприємства Сергій Сипко, раніше створив компанію Sandora, яку пізніше продав Pepsi co.

"Він попросив: Петро Олексійович, наполегливо працюйте над створенням зон вільної торгівлі, мені вони потрібні з Великобританією, Японією та іншими країнами. Так само як і безвиз, який мені потрібен з Кореєю ... Слухайте, абсолютно чіткі завдання ставить інвестор з далекого села в Миколаївській області. Це приємно", - зазначив Порошенко.

За його словами, зростання інтересу до створення зон вільної торгівлі з Україною сигналізує про те, що все більш комфортно бізнес почуває себе в Україні.

У ході наради президент відзначив суттєве пожвавлення зростання торгівлі з Європейським союзом - з 32% до 43%.

"Про США я вже не говорю, тому що ми маємо понад 60% зростання. Це лише підтверджує правильність визначеної нами стратегії модернізації української економіки", - додав глава держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія може підписати з Україною двосторонню угоду про зону вільної торгівлі в середині 2019 року.