ua en ru

Українські посол і консул проходять перевірку через події Євромайдану, - АПУ

Українські посол і консул проходять перевірку через події Євромайдану, - АПУ Заступник глави АПУ Валерій Чалий

Українські посли, які працювали в дипломатичних представництвах під час революції гідності, не порушували законодавство. Про це сьогодні під час брифінгу за результатами засідання Національної ради реформ повідомив заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є два, один консул і посол, за якими зараз триває, на жаль, процес, всі ці дії слідчі. Я думаю, що ми, навіть не дочекавшись якихось рішень судів, будемо приймати рішення по них просто через репутаційні ризики . Але в основному порушень законодавства кримінальних не було", - заявив Чалий.

Він також зазначив, що "було неприємно чути багато сигналів по генконсулу в Барселоні". "І мені тут було незрозуміло затягування з боку МЗС. Тому ми прийняли політичне рішення, що цей процес повинен бути виконаний і консул повинен бути відкликаний", - наголосив Чалий.

Як повідомлялося, учасники саміту Україна-ЄС, який запланований на 27 квітня, обговорять питання безвізового режиму, зони вільної торгівлі (ЗВТ) і безпеки.