ua en ru

Українські політики завжди вибирають з поганого - найгірше, - експерт

Замість вирішення економічних і соціальних проблем країни, депутати коаліційних фракцій вирішили відволікти увагу народу від підвищення цін і зростання убогості забороною комуністичної ідеології. Про це заявив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко.

"Політика повинна бути раціональною. Але український істеблішмент примудряється постійно ігнорувати "реалполітік", перетворюючи політику у фарс і клоунаду. Особливо явно це проявляється в боротьбі з вітряками минулого та ігноруванні проблем сьогодення", - зазначив експерт.

За словами Гаврилечко, забороняючи комуністичну ідеологію, а не тільки радянську символіку, депутати і міністри змушені будуть вирішувати, що робити з іншими представниками злочинної і ворожої, на їхню думку, ідеології. Слідуючи такій логіці Китай повинен або закрити посольство і розірвати дипломатичні відносини з Україною або перейменувати Комуністичну партію Китаю, яка в Китаї є правлячою.

"Чи буде в такому випадку закрито в'їзд в Україну членам КПК яка є носієм злочинної ідеології? Так, а борги Китаю повертати будуть чи ні? Якщо злочинна ідеологія, так і кредити, виходить, повертати не треба?", - задається питаннями експерт.

На думку експерта, настільки ж абсурдно виглядає спроба українських парламентарів заборонити комуністичну ідеологію. "Саме тому в світі серед цивілізованих країн немає жодної країни, де б була заборонена комуністична ідеологія. Не слід забувати і про те, що в демократичних країнах прийнято поважати чужу думку", - додав він.

Гаврилечко наголосив, що приміром, у Чехії заборонена символіка тоталітарних режимів, але є комуністична партія Чехії та Моравії, яка представлена, між іншим, в Європарламенті зразка 2014 року.

"Символіка заборонена, але ідеологія - ні. Чому? Напевно, в силу того, що неможливо заборонити ідеологію як таку. Символи у політичних режимів можуть бути різні, але абсурдно ставити питання заборони комуністичної ідеології, коли комуністичні партії працюють у 92 країнах світу", - упевнений він. Тобто, на думку українських політиків, у 92 країнах світу узаконена злочинна ідеологія. І в числі цих країн, що досить велика кількість європейських країн, до співтовариства яких прагне увійти й Україна.

"З ідеологією можна боротися на рівні ідеології. Хочете показати перевагу своєї ідеології - створіть її і зробіть краще і привабливіше. Тоді і заборони будуть просто безглуздими. Залишається питання, чому наші міністри і депутати з можливих поганих варіантів завжди обирають найгірший. І чому Україна ніколи не упускає шансу втратити свій шанс? Ось тільки витрати від існування українських політиків в паралельної реальності обертаються цілком реальними втратами для країни і українських громадян", - резюмував Гаврилечко.