ua en ru

Українські прикордонники за добу 4 рази були обстріляні з боку РФ, - РНБО

Українські прикордонники за добу 4 рази були обстріляні з боку Росії.

Українські прикордонники за добу 4 рази були обстріляні з боку Росії. Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"З території РФ було скоєно 4 обстрілу позицій сил АТО і українських прикордонних підрозділів. Так, вчора з 20:35 до 21:45 російські військові обстріляли прикордонний загін у районі селища Червона Таловка. Всього було зроблено 40 артилерійських пострілів з боку російського села Волошине", - заявив Лисенко.

За його словами, з боку російського хутора Маноцький (Ростовська обл., - ред.) протягом 3 годин обстрілювали український прикордонний блокпост біля села Камышино.

"В 02:00 масованому мінометному обстрілу піддався пункт пропуску "Успенка" в Донецькій області. Росіяни здійснили близько 150 пострілів, пошкоджено будівлю пункту пропуску та лінії зв'язку", - сказав спікер інфоцентру РНБО.

Крім того, опівночі з боку РФ був здійснений обстріл блокпоста Нацгвардії в районі населеного пункту Успенка з установок "Град".

За словами Лисенка, учора прикордонний наряд у районі пункту пропуску "Червона Таловка" зафіксував політ безпілотного літального апарату, який на висоті близько 2 км здійснив заліт на територію України. А о 21:30 в районі н.п. Мілове Луганської обл. був зафіксований політ російського вертольота Мі-24, що рухався на висоті близько 200 м в напрямку "Чортково (РФ) - Мілове (Україна).