ua en ru

Українські миротворці відправились до ДР Конго

Зі злітної смуги державного підприємства "Антонов", що у Гостомелі в Київській області, вчора відбув літак Ан-124-100М "Руслан". На його борту знаходились 90 тонн майна і техніки, необхідної для розгортання та підтримання життєдіяльності табору 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, що виконуватиме завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами начальника штабу українського миротворчого контингенту підполковника Сергія Шаповалова, який у складі передової групи відбув цим же літаком, передислокація загону здійснюватиметься поетапно.

"Це пов'язано з тим, що найближчий до нашої майбутньої бази аеродром не має можливості прийняти літак класу "Руслан". Тож спочатку ми полетимо до Уганди, а вже потім літаками Місії ООН "Геркулес" та "Іл-76" - до Конго. На околиці міста Гома, що у центрально-східному Конго, на березі великого озера Кіу буде розміщено управління та два вертольоти загону українських миротворців. Друга частина загону розташується за 500 кілометрів на схід у населеному пункті Бунія. Це прикордонний район з Суданом", - повідомив Шаповалов.

Як він зазначив, чисельність 18-го окремого вертолітного загону ЗС України становитиме 157військовослужбовців. На його озброєнні перебуватимуть 4 бойових вертольоти Мі-24 та 43 одиниціавтомобільної і спеціальної техніки.

Нагадаємо, Верховна Рада 22 грудня 2011 р. схвалила відправку українських миротворців у Конго.