ua en ru

Українські компанії планують збільшити видобуток газу

Українські компанії планують збільшити видобуток газу Ілюстративне фото (УНІАН)

Українські нафтогазовидобувачі планують активізувати свою діяльність

На сайті Держгеонадр України були опубліковані дані, що свідчать про те, що українські нафтогазовидобувачі планують активізувати свою діяльність і ведуть активну роботу в напрямку отримання дозвільних документів на видобуток. Про це йдеться в статті на сайті LB.ua.

Відзначається, що, виходячи з даних Держгеонадр, ряд компаній отримують нові і розширюють старі ліцензії на розробку вуглеводневих родовищ.

East Europe Petroleum розширює 5 належних їй ліцензійних площ: Дружининську, Боярсько-Чапаєвську, Клюшниківську, Майорівську і Південно-Свистунівську і відмовляється від видобутку сланцевого газу на користь природного на Ново-Диканській, Фльорівсько-Ювілейної, Вільшанської, Гулаковської і Бутовсько-Миргородській площах.

Зазначається, що 33% EEP належать державі в особі НАК "Надра України", а інша частина кіпрської компанії Hartlog Limited, яку пов'язують з харківським бізнесменом Павлом Фуксом.

Також опублікована заявка ТВІНС ГРУП на одержання ліцензії на Дубровській площі. У минулому на цю площу претендувала компанія Ангро Інвест, яку в ЗМІ часто пов'язують з Геннадієм Буткевичем, власником групи АТБ.

Спеціальні дозволи на розробку Звязівської і Філенково-Черняхівської площ можуть отримати компанії ЕЛІОН ІНВЕСТ і ПРАЙС КОМПАНІ. За даними "Лівого берега", раніше по них вже були підписані накази про видачу спецдозволів на Голден Деррік (East Europe Petroleum). І хоча ліцензії так і не були отримані, цілком ймовірно, що площі входять в орбіту інтересів Павла Фукса, пишуть журналісти.

На Бобрицьку площу претендує компанія СЕНС-Д, згідно з єдиним реєстром, засновником якої зазначений Андрій Гавриш з Дніпропетровської області. Також Андрій Гавриш у свій час керував ТД "АМ Трейд".

Вест-газ-плюс подав заявку на Прирічну площу. За даними єдиного реєстру, власником компанії є Олександр Ільїн.

Як відомо, видобуток природного газу в Україні у 2017 році збільшилася на 4,2% порівняно з 2016 роком - до 20 млрд 825,3 млн куб. м.