ua en ru

Українські винищувачі відпрацювали зліт і посадку на автотрасу, - Міноборони

Українські винищувачі відпрацювали зліт і посадку на автотрасу, - Міноборони Фото: навчальна імітаційна посадка льотчиків МіГ-29 і Су-24 на ділянку автодороги Київ-Чоп (прес-центр командування Повітряних сил ЗСУ)

Командно-штабні навчання із практичними діями військ "Небесний щит 2016" тривають

Військові льотчики винищувальної і бомбардувальної авіації на бойових літаках МіГ-29 і Су-24 успішно здійснили 10 серпня навчальну імітаційну посадку на певну ділянку автомобільної дороги Київ-Чоп. Про це повідомили сьогодні у прес-центрі командування Повітряних сил Збройних Сил України (ЗСУ).

Як зазначається, відпрацювання посадки винищувачів на автотрасу було проведено в рамках практичної фази командно-штабних навчань з діями військ "Небесний щит 2016".

Українські винищувачі відпрацювали зліт і посадку на автотрасу, - Міноборони


За практичним виконанням льотного елемента навчань спостерігали перший заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Колесник, командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Сергій Дроздов і представники місцевих органів влади.

За словами тимчасового виконувача обов'язків командира повітряного командування "Захід" Повітряних сил ЗСУ полковника Олексія Марченка, подібні завдання льотний склад виконує не вперше.

Українські винищувачі відпрацювали зліт і посадку на автотрасу, - Міноборони

"Є великий попередній досвід при відпрацюванні зазначеного елемента льотно-тактичної вправи на базових військових аеродромах, а також під час проведення заходів перебазування авіації на інші важливі аеродроми", - додав т.в.о. командира "Заходу".


Як уточнили у прес-центрі, командно-штабні навчання із практичними діями військ "Небесний щит 2016" тривають.

Нагадаємо також, що сьогодні в Херсонській і Запорізькій областях розпочалися навчання морської піхоти, мета яких полягає як в удосконаленні навичок командирів штабів за реальних умов обстановки, так і в перевірці рівня злагодженості підрозділів.

Українські винищувачі відпрацювали зліт і посадку на автотрасу, - Міноборони

"Підготовка має відбуватися не тільки на полігонах, а також на території південних областей в районі зони відповідальності українських військово-морських сил у прибережних районах", - уточнив прес-офіцер командування МВС ЗСУ Олег Чубук.