ua en ru

Українські хакери завдали збитків клієнтам DHL на 1,5 млн євро

Українські хакери завдали збитків клієнтам DHL на 1,5 млн євро Фото: компанія DHL постраждала від дій українських хакерів (facebook.com/dhl)

Жителі Чернівців протягом трьох років займалися схемою з цифровими пакетними марками

Два українських хакера завдали збитків клієнтам логістичної компанії DHL на суму понад 1,5 млн євро. Про це йдеться в повідомленні Департаменту кіберполіції в Facebook.

Повідомляється, що в рамках міжнародного співробітництва кіберполіція спільно з німецькими правоохоронцями встановила причетність двох жителів Чернівців до даних злочинів. Вони протягом 2013-2016 років незаконним шляхом отримували цифрові пакетні марки DHL lables, які перепродували з істотними знижками.

Зокрема, хакери отримували доступ до облікових записів клієнтів DHL з допомогою заздалегідь викрадених персональних даних (в тому числі ідентифікаторів, паролів, номерів банківських платіжних карток, термінів їх дії) та у великій кількості замовляли цифрові пакетні марки.

В подальшому вони перепродували марки зі значними знижками в розмірі 50-70% від повної вартості. Клієнтів знаходили через рекламу в інтернеті. Всього правоохоронці задокументували понад 200 випадків незаконного продажу поштових пакетних марок. Отримані гроші переводилися в готівку через валютні рахунки, відкриті в банках Кіпру та Іспанії.

Працівники кіберполіції Чернівецької області спільно з німецькими колегами встановили причетність до злочину двох чернівчан - 28-річної жінки та 22-річного чоловіка. За їхніми адресами провели обшуки, в ході яких виявили і вилучили комп'ютерну техніку та носії інформації.

БІЛЬШЕ ПІВТОРА МІЛЬЙОНА ЄВРО ЗБИТКІВ ЗАВДАЛИ УКРАЇНСЬКІ КІБЕРЗЛОЧИНЦІ КЛІЄНТАМ СВІТОВОГО СЕРВІСУ ЛОГІСТИКИ DHL В рамках...

Опубліковано Департамент кіберполіції Національної поліції України 13 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери вкрали у МЗС Німеччини протокол за Brexit і документи по Україні. Уточнюється, що першим був викрадений матеріал по Brexit. Далі була проведена атака на сервери з документами по Україні та Білорусі, яка проходила вже під контролем правоохоронців.