ua en ru

Хакери вкрали в МЗС Німеччини протокол по Brexit і документи по Україні

Хакери вкрали в МЗС Німеччини протокол по Brexit і документи по Україні Фото: хакерська атака (maxpixel.freegreatpicture.com)

Стали відомі подробиці хакерських атак на урядові сервери в Німеччині

Хакери, які атакували сервери уряду ФРН, викрали протокол консультацій ЄС і Великобританії з приводу Brexit, а також документи по переговорам Євросоюзу з Україною і Білоруссю. Про це повідомляє німецьке видання Spiegel Online.

Зокрема, за інформацією видання, хакери вкрали шість документів. Уточнюється, що першим був викрадений матеріал по Brexit. Далі була проведена атака на сервери з документами по Україні та Білорусі, яка проходила вже під контролем правоохоронців. Втім, спецслужби свідомо не блокували доступ до цих документів, оскільки в них не було секретних відомостей.

Згідно з офіційною інформацією, ще в кінці лютого стало відомо про злом серверів міністерства закордонних справ і Міноборони Німеччини. Найбільш постраждала урядова мережа Бонн - Берлін, яка вважається надійно захищеною. Сам злом був здійснений в кінці 2016 року, а виявлений в кінці 2017 го. Повідомляється, що виявити проблему Німеччини допомогла спецслужба партнерського держави.
Фахівці спецслужб покладають провину за злом на хакерську групу Turla, відому також під ім'ям Snake. Німецькі правоохоронці вважають, що вона діє в контакті з російськими спецслужбами.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, метою хакерської атаки на сервера німецького уряду, в здійсненні якої підозрюють російських хакерів, були документи німецького міністерства закордонних справ. Сам злом стався через онлайн-курси для дипломатів.