ua en ru

Українські "дочки" російських "Свербанку" та ПІБ не повинні бути продані росіянам, - Ляшко

Українські "дочки" російських "Свербанку" та ПІБ не повинні бути продані росіянам, - Ляшко Фото: Олег Ляшко

Ляшко вважає це неправильним

Українські "дочки" російських "Свербанку" та "Промінвестбанку" не мають бути продані росіянам. Про це заявив журналістам Олег Ляшко, коментуючи наміри продажу українських дочірніх структур "Сбербанку Росії" (Свербанк) та "Внєшекономбанка" ("Промінвестбанку") особам, тісно пов'язаним з РФ, передає "112-Украина".

"Це неправильно. Відповідний законопроект у парламенті вже зареєстровано більше двох років. Я автор цього законопроекту — про націоналізацію майна країни-агресора. У нас в Криму забрали бізнес, на Донбасі забрали. Ми повинні діяти адекватно. Не може бути такого, що втрачені українські активи на мільярди доларів, а російські компанії, в тому числі і банки, страхові, обленерго, навіть гральний бізнес продовжують належати росіянам, які звідси виводять гроші, а потім фінансують російську армію", - сказав Ляшко.

Він підкреслив, що першочерговим завданням для української влади має стати розвиток українського виробництва, українського бізнесу.

112-Україна зазначає, що на "Промінвестбанк" претендує російських олігарх-девелопер Павло Фукс, нагороджений Володимиром Путіним спеціальною Подякою "За внесок у розвиток російської економіки", а на "Свербанк" - росіяни Григорій Гусельников і Саїд Гуцерієв через фронтуючі латвійську і білоруську компанії.