ua en ru

Українські банки визнані самими ненадійними в світі

Українські банки визнані самими ненадійними в світі Фото: Всесвітній економічний форум

У рейтингу Global Competitiveness Report, представленому в Давосі, Україна за критерієм "надійність банків" посіла останнє місце

У звіті про конкурентоспроможність країн Global Competitiveness Report на щорічному Всесвітньому економічному форумі в Давосі, за критерієм надійності банків Україна посіла останнє - 140 - місце, повідомляється на офіційній сторінці WEF.

Першу п'ятірку формують Канада, Фінляндія, Австралія, Нова Зеландія і Сінгапур. Російські банки зайняли 115 місце, тоді як найближчими сусідами України по рейтингу стали Королівство Лесото (держава в Південній Африці) і Кіпр, 138 і 139 місця, відповідно.

В загальному рейтингу конкурентоспроможності країн, з урахуванням усіх критеріїв, що використовуються в його підготовці, Україна займає 79 місце серед 140 країн. На 78 розташувалася Гватемала, а на 40 Таджикистан. Відкривають загальний рейтинг Швейцарія, Сінгапур і США, а замикають Мавританія, Чад і Гвінея.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністр фінансів України Наталія Яресько в Давосі (Швейцарія) провела зустріч з єврокомісаром з економічних і фінансових питань П'єр Московісі, на якій сторони обговорили умови для отримання третього траншу ЄС.