ua en ru

Українські аграрії на сьогоднішній день відправили на зовнішні ринки 3,4 млн т кукурудзи

Україна пришвидшила експорт кукурудзи, вітчизняні аграрії вже відправили на зовнішні ринки 3,4 млн т цієї культур. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Поступово зростають обсяги експорту кукурудзи. Так, у листопаді темпи відвантажень значно пришвидшились. На зовнішні ринки вже відправлено 3,4 мільйона тонн цієї культури. Загалом же у поточному маркетинговому році аграрії планують експортувати 17,7 млн т кукурудзи", - зазначив міністр.

За словами Присяжнюка, пришвидшити експорт кукурудзи допомагає активна робота в полі. Завдяки цьому обсяги надходження цієї культури в порти зростають. Загалом, на сьогодні сільгоспвиробники вже зібрали 24 млн т кукурудзи з 81% засіяних нею площ. А після закінчення жнив ця позначка сягне 30 млн т.

"Це суттєвий показник, адже саме кукурудза є основною експортоорієнтованою культурою. І за прогнозами ООН до 2022 р. Україна зможе наростити постачання цієї культури на зовнішні ринки на 34,5%. Так, цьогоріч нам вже вдалося досягти вищої врожайності кукурудзи. Однак, аби реалізувати такий потенціал повністю, необхідно наростити врожайність у південних регіонах. Для цього ми працюємо над відновлення систем зрошення", - зазначив Присяжнюк.

Також глава відомства нагадав, що, окрім нарощення виробництва, міністерство продовжує відпрацьовувати нові ринки збуту для вітчизняної кукурудзи в Азії, Африці та на Близькому Сході. Адже саме ці регіони активно збільшують імпорт кукурудзи.