ua en ru

Українські 66,7 млн доларів Лазаренка підуть у казну Антигуа і Барбуди

Українські 66,7 млн доларів Лазаренка підуть у казну Антигуа і Барбуди Фото: Павло Лазаренко втратив раніше заморожені кошти

Відповідне рішення ухвалив суд цієї острівної країни

За рішенням місцевого суду, заморожені в банку Антигуа і Барбуди гроші колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка надійдуть у державну казну цієї країни - 66,7 мільйонів доларів. Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначено, що саме така сума, що раніше належала Лазаренку, була заморожена на рахунках банку цієї острівної нації, нині вже ліквідованого.

Фонди були заморожені Управлінням із політики за контролем над розповсюдженням наркотиків та відмиванням грошей Антигуа. Уряд Антигуа аргументував це тим, що гроші Лазаренка були здобуті корупційним шляхом.

Зазначено, що 15 вересня вищий суд Антигуа і Барбуди ухвалив рішення перевести ці гроші в урядовий фонд конфіскатів, а по суті - в казну країни. Як вони будуть використовуватися - вирішуватиме уряд цієї карибської нації.

Із приводу цих грошей велася судова справа між самим екс-прем’єром України через його представників і урядом Антигуа і Барбуди.

Нагадаємо, у скандальних "Панамських офшорах" опинилися 194 українські фірми, включаючи кондитерську фабрику "Конті", 26 офшорних компаній сина колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова й інші компанії.