ua en ru

Гризлов назвав умову для обміну полоненими у форматі "всіх на всіх"

Гризлов назвав умову для обміну полоненими у форматі "всіх на всіх" Фото: Борис Гризлов

Для цього Україна має ухвалити закон про амністію бойовиків

Ухвалення закону про амністію в Україні необхідне для того, щоб реалізувати принцип обміну полоненими в форматі "всіх на всіх". Про це заявив повноважний представник Росії в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов, передає ТАСС.

Так він прокоментував останній обмін полоненими, який відбувся в суботу, 20 лютого, коли Україна і бойовики ДНР уперше з листопада 2015 року обмінялися полоненими. Обмін за формулою "3 на 6" пройшов у районі Мар'їнки біля Донецька.

"Це скромний, але значущий результат переговорів, які відбулися в Контактній групі 17 лютого. Ми домовилися про відновлення обміну полонених і незаконно утримуваних осіб. Упевнений, завдяки цьому ми зможемо "зрушити" цей процес, змусити механізм працювати", - зазначив Гризлов.

За його словами, стратегічно вирішити питання відновлення обміну полоненими можна, лише послідовно виконуючи мінські угоди.

"Це означає: звільнити полонених і незаконно утримуваних осіб на основі принципу "всіх на всіх". А для цього, своєю чергою, потрібна широка амністія", - пояснив повпред.

Нагадаємо, сьогодні відбувся обмін полоненими з бойовиками. Україна звільнила п'ятьох терористів ДНР і затриманого влітку торік отця Никона. Києву передали двох зв'язківців Збройних сил України (ЗСУ) та бійця батальйону "Донбас".