ua en ru

Українська влада повільно бореться з корупцією, - ПАРЄ

Українська влада повільно бореться з корупцією, - ПАРЄ Фото: Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ)

ПАРЄ стурбована результатами боротьби з корупцією

Під час зимової сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка відкривається в понеділок, 23 січня, у Страсбурзі, на розгляд депутатів буде винесено проект резолюції "Функціонування демократичних інститутів в Україні". Про це повідомляє DW.

Резолюцію представляють фахівці з українського питання від моніторингового комітету ПАРЄ: іспанець від групи лібералів Джорді Шукла і німець від Європейської народної партії Аксель Фішер.

Наголошується, що доповідь є плановою щодо України, оскільки фахівці моніторингового комітету постійно відстежують виконання країною зобов'язань, які вона взяла на себе, приєднавшись до Ради Європи (РЄ).

Доповідачі зазначають, що, незважаючи на військову агресію Росії, процес реформ в Україні вдалося імплементувати. В цей же час, на думку представників моніторингового комітету, "розгалужена корупція" в Україні залишається однією з найголовніших проблем.

Повідомляється, що асамблея стурбована вкрай повільними темпами і обмеженими результатами боротьби з корупцією в Україні.

Так, відсутність конкретного прогресу в антикорупційній боротьбі, а саме рішень суду у справах корупціонерів, "може потенційно зменшити ефект амбіційних реформ влади і, зрештою, підірвати громадську довіру у політичну та юридичну систему в цілому", кажуть автори доповіді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ПАРЄ піднімуть питання звільнення українських полонених.