ua en ru

Українська влада повинна почути заклик світової спільноти про припинення військової операції, - Новинський

Ідеї миру та злагоди в Україні підтримуються усіма світовими лідерами і повинні бути взяті за основу чинною українською владою. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Вадим Новинський, коментуючи заяву країн G7 по Україні, а також результати зустрічі дипломатів США Джона Керрі та РФ Сергія Лаврова.

"Очевидно, що заклик світової спільноти до української влади про припинення військової операції і мирне врегулювання кризи має бути почутий і реалізований в найближчі дні без зволікань, - сказав Новинський. - Важливо, щоб новий президент першою своєю вказівкою зупинив кровопролиття на сході України і налагодив діалог між владою і людьми".

Він зазначив, що відновлення довіри до влади, безпека на вулицях українських міст і об'єднання країни - це те, що люди очікують від сьогоднішньої влади.

"Ми закликаємо повернутися до виконання Женевських угод, а також Меморандуму миру і злагоди, прийнятого Верховною Радою. Кроки щодо врегулювання конфлікту повинні базуватися на дорожній карті ОБСЄ з урахуванням особливостей конфлікту на сході Україні, що постійно посилюється", - підкреслив нардеп.

"Слід не забувати про обіцянку всіх політиків щодо децентралізації влади і термінового проведення конституційної реформи для передачі прав в регіони і надання їм фінансової автономії. Невідкладне завдання для парламенту і президента - внести зміни в Основний закон", - додав він.

За словами політика, після проведення конституційної реформи на основі загальнонаціонального консенсусу і в умовах миру на сході України для забезпечення виборчих прав громадян слід розглянути питання про проведення дострокових виборів в усі органи влади.

Також політик закликав до продовження практики проведення "круглих столів" національної єдності і пропонує провести наступне засідання за участю обраного Президента України в одному з міст на сході країни.