ua en ru

Українська влада до кінця 2010 р. зобов'язується повністю завершити програму рекапіталізації, - Меморандум співпраці з МВФ

Українська влада до кінця 2010 р. зобов'язується повністю завершити програму рекапіталізації, розраховуючи, що приватні акціонери зроблять необхідні внески до кінця 2010 р. Про це сказано в Меморандумі про співпрацю, опублікованому на офіційному сайті МВФ.

НБУ з 2011 р. отримає право відмовлятися від викупу держоблігацій, які банки отримали в рамках програми рекапіталізації.

Україна також в 4 кв. 2010 р. має намір погодити кроки щодо подальшого зняття обмежень на валютному ринку і домовитися з інвестором "Надра Банку".

До кінця березня 2011 р., планується дозволити роботу в Україні форвардного валютного ринку, йдеться в Меморандумі.

Також планується до кінця жовтня 2010 р. отримати результати аудиту "Надра Банку" за міжнародними стандартами, а до кінця листопада укласти угоду з інвестором, який надасть бізнес-план відновлення платоспроможності банку. З урахуванням цього до кінця року очікується вливання необхідних "Надра Банку" грошових коштів.

Крім того, заплановано залучити фінансового радника з міжнародною репутацією для оцінки перспектив трьох рекапіталізованих банків: "Укргазбанку", банку "Київ" і "Родовід Банку".