ua en ru

Українська сторона СЦКК спростувала обстріл Куйбишевського району Донецька артилерією ЗСУ

Українська сторона СЦКК спростувала обстріл Куйбишевського району Донецька артилерією ЗСУ Фото: новини АТО

СЦКК оприлюднила факти, які спростовують версію обстрілу

Українська сторона СЦКК спростувала поширену представниками ДНР і російськими ЗМІ інформацію про обстріл артилерією Збройних сил України Куйбишевського району Донецька. Про це йдеться в повідомленні штабу АТО в Facebook.

"Сьогодні, 5 липня, "інформаційні" джерела ОРДО поширили інформацію про обстріл Куйбишевського району Донецька. Вже традиційно вони абсолютно безпідставно звинуватили сили АТО в провокаційних обстрілах", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, українська сторона нібито почала обстріл Куйбишевського району з гармат калібру 122 мм до 22:00. В результаті на вулиці Степаненко, 20 двоє мирних жителів 1986 і 1959 року народження отримали поранення.

Крім того, за даними СЦКК, намагаючись поділитися "новиною" вони подали факти, що суперечать один одному, і не давали чіткої відповіді про те, хто, чому і звідки стріляв.

Повідомляється, що у 22:02, 4 липня чергова зміна російської сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін проінформувала українську сторону про те, що Куйбишевський район Донецька був обстріляний з артилерійських систем калібру 122 мм району (15 вибухів).

"Виходить, що дві людини залишилися в живих після прямого попадання в автобус артилерійського снаряду калібром 122 мм. тобто, потужний боєприпас, здатний знищувати броньовану техніку ледь зміг пробити дах автобуса", - додали в штабі.

Разом з тим, на фото, поширених у ЗМІ окупованого Донецька, ми бачимо зовсім інше - автобус, ймовірно, спокійно стояв на вулиці Степаненко, і був вражений вертикальним прильотом. При цьому особи, які були поблизу, відразу ж поширили в соціальних мережах фото з хвостовиком від міни 82-мм міномета, який був виявлений на місці події.

Нагадаємо, Президент України вірить у вирішення конфлікту на Донбасі за допомогою дипломатії.