ua en ru

Українська сторона закликає ОРДЛО припинити блокувати відкриття КПВВ "Золоте", - Геращенко

Українська сторона закликає ОРДЛО припинити блокувати відкриття КПВВ "Золоте", - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Геращенко заявила, що КПВВ "Золоте" готове до роботи з березня 2016 роки

Українська сторона у ході засідання гуманітарної підгрупи контактної групи у Мінську закликала представників окремих районів Донецької та Луганської областей припинити блокувати відкриття КПВВ "Золоте". Про це у Facebook повідомила представник України у підгрупі Ірина Геращенко.

Так, за словами Геращенко, КПВВ "Золоте" (Луганська область) готове до роботи з березня 2016 роки.

"Підсумки гуманітарної підгрупи. Ми закликаємо ОРДЛО негайно припинити штучно блокувати відкриття КПВВ "Золоте", яке готове до роботи з березня 2016 роки. Всі штучні препони розцінюємо як свідоме зволікання, направлене на погіршення гуманітарної ситуації у Луганській області", - написала вона.

Крім того, Геращенко додала, що вимога негайно відкрити КПВВ "Золоте" звучала від української сторони й на засіданні контактної групи.

Головними темами гуманітарної підгрупи сьогодні було невідкриття КПВВ " Золоте" й гуманітарна ситуація в Станиці Лугансь...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 27 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську (Білорусь) проходить засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі.