ua en ru

Українська сторона наполягає на допуску СММ ОБСЄ до всієї окупованої території, - Оліфер

Українська сторона наполягає на допуску СММ ОБСЄ до всієї окупованої території, - Оліфер Фото: представник України в контактній групі Леонід Кучма

Українська сторона висловила стурбованість випадками насильства та залякування по відношенню до співробітників СММ ОБСЄ

Українська сторона наполягає на допуску представників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ до всієї окупованої території Донбасу. Про це повідомляє прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

Як повідомляється, в рамках засідання Тристоронньої контактної групи по Донбасу в Мінську (Білорусь) українська сторона в черговий раз висловила стурбованість випадками насильства та залякування по відношенню до співробітників СММ ОБСЄ на окупованому Донбасі.

Оліфер зазначила, що після підриву патруля СММ ОБСЄ зі смертельним результатом ця агресія вже стала тенденцією.

"Ми наполягаємо на допуску представників місії до всієї території ОРДЛО, включаючи українсько-російський кордон. Саме на ділянки поблизу кордону найчастіше не пускають учасників СММ ОБСЄ, що фіксують і самі представники СММ ОБСЄ", - написала вона.

Як у рамках засідання Тристоронньої контактної групи, так і на зустрічі підгрупи з безпеки Україна жорстко обозна...

Опубліковано Darka Olifer 24 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська сторона готова провести обмін полоненими у форматі "всіх на всіх" в червні.