ua en ru

Українська сторона готова провести обмін заручників у форматі "всіх на всіх" у червні, - Геращенко

Українська сторона готова провести обмін заручників у форматі "всіх на всіх" у червні, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

В рамках засідання гуманітарної підгрупи розглядалося питання залучення МКЧХ до процесу пошуку зниклих безвісти

Українська сторона готова провести обмін заручників у форматі "всіх на всіх" у червні 2017 року. Про це повідомила представник України у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook.

"Українська сторона ще раз наголосила, що ми вимагаємо звільнення всіх незаконно утримуваних і готові передати заради іх звільнення всіх, хто є в списках ОРДЛО і де українське законодавство дозволяє процедуру помилування. Ми готові у червні вийти на звільнення. Головне - згода і бажання іншої сторони, якоі сьогодні не було продемонстровано", - повідомила Геращенко про результати засідання підгрупи, яке відбулося сьогодні, 24 травня, у Мінську (Білорусь).

Крім того, Геращенко додала, що в рамках засідання звучало питання залучення Міжнародного Комітету Червоного Хреста до процесу пошуку зниклих безвісти і створення відповідного механізму. Разом з тим, представники Російської Федерації і підконтрольні ім ОРДЛО категорично відмовилися делегувати російських експертів в цю групи, заявивши, що "на Донбассе нас нет".

"Зброю, техніку, найманців РФ щедро надсилає на окуповані території, а от експертів в групу по пошуку зниклих безвісти- ні. Ось така відповідь російської влади своєму суспільству, мамам і дружинам загиблих в донецьких степах заблукавшим солдатам, зниклим безвісти росіянам - найманцям, яких і не збирається шукати", - додала вона.

Якщо коротко підсумувати те, що сьогодні відбувалося на гуманітарній підгрупі в Мінську, то представники ОРДЛО заявили,...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 24 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Мінську почалося засідання контактної групи.