ua en ru

Українська сторона в Мінську вимагає від ОРДЛО надати доступ для відновлення мобільного зв'язу

Українська сторона в Мінську вимагає від ОРДЛО надати доступ для відновлення мобільного зв'язу Фото: Дарка Оліфер (YouTube.com/TKvideoteka)

В ОРДЛО продовжують блокувати проведення аварійно-відновлювальних робіт

Українська сторона в тристоронній контактній групі в Мінську вимагає від представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) надати доступ для проведення аварійно-відновлювальних робіт для відновлення мобільного зв'язу. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в групі, другого президента країни Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"В ОРДЛО продовжують блокувати проведення аварійно-відновлювальних робіт для забезпечення людей мобільним зв'язком. Це питання українська сторона особливо жорстко поставила на засіданні Тристоронньої контактної групи. Ми вимагаємо надати безпечний доступ для ремонтних бригад в район н.п. Оленівка, які б полагодили відповідні технічні пристрої, які знаходяться на непідконтрольній Україні частині Донецької області та відновили можливість спілкування між громадянами України", - написала вона.

Українська сторона вкотре звернула увагу на неналежне виконання Росією як стороною конфлікту на Донбасі домовленості ТКГ...

Опубліковано Даркою Оліфер 31 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на підконтрольній території Донбасу відремонтували обладнання, однак зв'язок від Vodafone з невідомих причин відновився лише в Луганській області. Найбільш імовірною причиною відсутності зв'язку в Донецькій області назвали відсутність електроживлення на непідконтрольній стороні. Зазначимо, окупована частина Донецької області залишається без зв'язку вже більше двох тижнів.