ua en ru

Українська спортсменка Ганна Буряк дебютує за збірну Росії в турнірі з п'ятиборства

Українська спортсменка Ганна Буряк дебютує за збірну Росії в турнірі з п'ятиборства - Кубку Міністерства Оборони, який пройде 25 травня в Москві.

Українська спортсменка Ганна Буряк дебютує за збірну Росії в турнірі з п'ятиборства - Кубку Міністерства Оборони, який пройде 25 травня в Москві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Федерації сучасного п'ятиборства Росії (ФСПР).

Раніше президія ФСПР розглянула заяву української п'ятиборки Ганни Буряк, в якій вона звернулася з проханням прийняти її в члени ФСПР і надати їй можливість виступати за збірну Росії у зв'язку з переїздом в РФ на постійне проживання.

Президія ухвалила рішення прийняти Буряк в члени ФСПР і дозволити їй виступати за збірну Росії на міжнародних змаганнях з травня 2014 р. Це стало можливим у зв'язку з тим, що в минулому календарному році вона не виступала за збірну України.

Ганна Буряк народилася 29 січня 1990 р. у Луганську. В даний час вона займає друге місце в рейтингу Міжнародного союзу сучасного п'ятиборства (УІПМ).

У минулому сезоні спортсменка виграла два етапи Кубка світу, завоювала срібну медаль чемпіонату Європи в особистій першості і стала чемпіонкою світу в естафеті. В 2012 р. вона виграла золоту медаль чемпіонки світу у змішаній естафеті.