ua en ru

Українська розвідка відреагувала на заяву КДБ Білорусі щодо журналіста Шаройка

Українська розвідка відреагувала на заяву КДБ Білорусі щодо журналіста Шаройка Фото: Павло Шаройко (radiosvoboda.org)

Шаройко проходив службу у ГУР на посаді начальника прес-служби

Українська розвідка заявила, що заява офіційного представника Комітету державної безпеки Республіки Білорусь щодо українського журналіста Павла Шаройка не відповідає дійсності. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"20 листопада ц. р. білоруські засоби масової інформації розповсюдили заяву офіційного представника Комітету державної безпеки Республіки Білорусь щодо причетності українського журналіста Павла Шаройка до створення агентурної мережі та ведення розвідувальної діяльності на території Республіки Білорусь. Також у вказаній заяві зазначено, що Павло Шаройко зізнався, що є співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Служба зв’язків з громадськістю ГУР МО України уповноважена заявити, що викладена у зазначеній заяві інформація не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Шаройко проходив службу у ГУР на посаді начальника прес-служби, а у 2009 році був звільнений з військової служби за станом здоров’я. Після чого працював журналістом українських ЗМІ, у тому числі кореспондентом у Білорусі.

Нагадаємо, раніше офіційний представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржин заявляв, що українського журналіста Павла Шаройка у Білорусі затримали за підозрою в шпигунстві.