ua en ru

Українська розвідка звинуватила російську сторону СЦКК у фальсифікації даних

Українська розвідка звинуватила російську сторону СЦКК у фальсифікації даних Фото: росіяни в СЦКК маніпулюють даними про злочини бойовиків на Донбасі

На окупованому Донбасі загострилася криміногенна ситуація

Російська сторона Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) причетна до маніпулювання інформацією і фальсифікації даних про злочини бойовиків на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

"Підтверджена причетність російської групи Спільного центру контролю і координації до маніпулювання інформацією і фальсифікації даних з метою приховування злочинів, скоєних військовослужбовцями 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка). З цією метою представнику СЦКК від РФ в Горлівці було поставлено завдання щодо завчасної підготовки фотоматеріалів з місця загибелі жительки Зайцевого в результаті мінометного обстрілу російськими окупаційними військами. Зазначені дані планується використовувати для проведення власного розслідування обставин інциденту і висунення звинувачень у смерті мирних жителів сил АТО", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що на окупованому Донбасі криміногенна ситуація залишається складною.

"У Горлівці група військовослужбовців 1 АК здійснила збройний напад на наряд "поліції" з метою заволодіння автотранспортними засобами", - йдеться в повідомленні.

Також розвідка повідомляє про демонтаж бойовиками металоконструкцій Макіївського та Донецького металургійних, а також Харцизького трубного заводів, і вивезення обладнання підприємств у РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про зіткнення між військовими РФ і бойовиками в Донецьку.