ua en ru

Українська розвідка фіксує випадки обміну зброї на наркотики з боку військових РФ в Сирії

Українська розвідка фіксує випадки обміну зброї на наркотики з боку військових РФ в Сирії Фото: міністр оборони України Степан Полторак

Морально-психологічний стан військовослужбовців ЗС РФ в Сирії залишається низьким

Українська розвідка фіксує випадки обміну зброї на наркотики з боку військових Російської Федерації в Сирії. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Морально-психологічний стан військовослужбовців ЗС РФ в Сирії залишається низьким. Зокрема, на фоні загострення ситуації із захворюванням на гепатит, поширюється вживання алкогольних напоїв та наркотичних речовин. Фіксуються випадки обміну зброї на наркотики", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що заходи із забезпечення угруповання ЗС РФ на території Сирії станом на 16 листопада 2015 року включали перельоти військово-транспортних літаків Ан-124 та Іл-76, а також переходи кораблів.

Зокрема, 15 листопада 2015 року великий десантний корабель "Цезарь Куников" Чорноморського флоту пройшов протоку Босфор та здійснює перехід до узбережжя Сирії. За своїми технічними характеристиками, корабель може перевозити в різних варіантах: 150 морських піхотинців та 13 бойових броньованих машин; 150 десантників та 10 танків з екіпажами; 500 тонн вантажу.

Як зазначається, після перевезення вантажів до Сирії, до акваторії Чорного моря здійснив захід вдк "Ямал" ЧФ.

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомляла про масове зараження вірусним гепатитом військових Російської Федерації у Сирії.