ua en ru

Українська прокуратура відкрила справу за фактом затримання першого заступника голови меджлісу

Українська прокуратура відкрила справу за фактом затримання першого заступника голови меджлісу Фото: Нариман Джелял

Справу відкрито за фактом незаконного позбавлення волі або викрадення людини

Прокуратура Криму почала кримінальне провадження щодо незаконного затримання першого заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Нагадаємо, 24 квітня під час засідання меджлісу в Сімферополі був незаконно затриманий перший заступник голови Нариман Джелял. Як стало відомо, його затримання здійснювалося Слідчим комітетом РФ з Криму.

"Зазначене свідчить про факт незаконного позбавлення волі особи і про те, що на території окупованого Російською Федерацією півострова Крим тривають факти залякування, переслідування, погроз та насильства, тиску незаконно створених органів влади на громадян кримськотатарської національності. За вказаним фактом прокуратурою АР Крим розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини)", - йдеться в повідомленні.