ua en ru

Українська продукція буде неконкурентноздатною на європейському ринку, - Медведчук

Всі "принади" підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, створення ЗВТ з Євросоюзом виявляться досить швидко - у вигляді напливу європейських товарів на український ринок, втрати ринків країн СНД, закриття вітчизняних підприємств, зростання безробіття. Про це у своєму блозі на сайті руху написав лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук.

Політик прокоментував заяву прем'єр-міністра України про те, що Міністерство економіки розвитку і торгівлі не використовує можливості по експорту товарів у країни ЄС. За словами Медведчука, експортери не йдуть на ринок ЄС тому, що він перенасичений власною продукцією та продукцію більшості галузей української економіки там не чекають.

"Невже прем'єр нічого не чув про проблеми, пов'язані з сертифікацією української продукції, переходом на європейські стандарти і технічні регламенти, для вирішення яких потрібно багато років, якщо не десятиліть, а також величезні витрати?", - запитує лідер "Українського вибору".

Медведчук зазначив, що Євросоюз не буде купувати продукцію українського авіабудування, космічної промисловості, транспортного машинобудування, приладобудування, продукцію металургії з високим ступенем обробки, оборонно-промислового комплексу.

Також він підкреслив, що якщо раніше з поставками сільгосппродукції або металургійного сировини в ЄС труднощів не виникало, то після створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом вони можуть з'явитися.