ua en ru

Українська органічна продукція вже завойовує європейські ринки, - МінАП

Українська органічна продукція вже завойовує європейські ринки, - МінАП Фото: Мінагрополітики України

Органічну продукцію виготовляють вже близько 400 підприємств

Розвиток виробництва органічної аграрної продукції стане одним із пріоритетів Стратегії розвитку сільського господарства в Україні на 2015-2020 роки. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольський на круглому столі, присвяченому продовольчої безпеки, передає прес-служба Міністерства.

Він підкреслив, що зараз це одна з найбільш перспективних галузей сільського господарства в Україні. Зокрема, органічну продукцію виготовляють вже близько 400 підприємств.

"Те, що впроваджувалося в Європі 10 років тому, тільки зараз починає розвиватися в Україні. Фермери взяли високий темп, і результати за такий невеликий період часу я вважаю досягненням", - сказав Краснопольський.

Крім того, органічна продукція українського виробництва вже завойовує європейські ринки. Зокрема, вона користується попитом в Італії, Польщі та інших країнах ЄС.

"Ми завершуємо роботу над законопроектом про органічне виробництво. Він поки недосконалий, але це перший крок, який дозволить максимально імплементувати стандарти і вимоги Європейського союзу", - сказав чиновник.

Нагадаємо, за даними МінАП, Україна експортувала понад 31 млн т зерна.