ua en ru

Українська "КВВ груп" сьогодні підпише договір про купівлю латвійського "Ліепаяс металургс"

Українська компанія "КВВ груп" сьогодні, 2 жовтня, в Лієпаї (Латвія) підпише договір про купівлю неплатоспроможного латвійського АТ "Ліепаяс металургс".

Українська компанія "КВВ груп" сьогодні, 2 жовтня, в Лієпаї (Латвія) підпише договір про купівлю неплатоспроможного латвійського АТ "Ліепаяс металургс", передає tvnet.lv.

На цьому тижні уряд Латвії розглянув повідомлення про порядок продажу майна підприємства і доручив латвійському міністру фінансів Андрісу Вілксу підписати від імені держави угоду з іншими кредиторами ЛМ.

Вілкс заявив, що уряд не відступає від колишніх заяв, тобто інвестори повинні вже у цьому році відновити роботу заводу і уявити довгостроковий план. "Це чудова новина для працівників підприємства, Лієпаї і всієї держави, так як один з найбільших в Латвії заводів відновить роботу", - сказав міністр.

Зараз інвестор "КВВ груп" вніс 1 млн євро як підтвердження серйозності своїх намірів. Загальна сума покупки становить 107 млн євро і буде виплачена протягом 10 років, а забезпеченням послужать застави і банківська гарантія.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українська компанія "КВВ груп" отримала право купівлі основного виробництва неплатоспроможного АТ "Ліепаяс металургс" (ЛМ).