ua en ru

Українська енергосистема готова до роботи в умовах низьких температур, - Міненерго

Українська енергосистема готова до роботи в умовах низьких температур, - Міненерго Фото: негода в Україні

 Енергокомпанії налагодили взаємодію з підрозділами ДСНС

В Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України в ході наради 6 січня під головуванням директора Департаменту електроенергетичного комплексу Ольги Буславець керівники компаній доповіли про готовність до роботи в умовах низьких температур. Про це повідомляє сайт Міненерго.

Раніше у зв’язку з погіршенням погодних умов, зниженням температури, снігопадами та посиленням вітру Міненерго дало доручення державному підприємству "НЕК "Укренерго", енергопостачальним та енергогенеруючим компаніям вжити заходів для забезпечення роботи в умовах низьких температур.

"Усіма енергокомпаніями підготовлено розпорядчі документи, якими затверджено графіки чергування керівного складу на період святкових та вихідних днів, відновлено схеми нормального режиму живлення споживачів, повністю укомплектовано аварійно-відновлювальні бригади для запобігання можливих аварійних відключень та їх оперативного усунення. Також проведена перевірка стану та роботоспроможності резервних джерел живлення, налагоджено взаємодію з підрозділами ДСНС", - повідомляють в Міненерго.

Нагадаємо, синоптики попереджають про погіршення погодних умов в Україні 7 січня. Очікуються сильні снігопади, хуртовини та снігові замети.