ua en ru

Українська економіка буде розвиватися тільки за умови значних інвестицій, - Ахметов

Українська економіка буде розвиватися тільки за умови значних інвестицій, впровадження нових технологій і методів управління. Про це заявив Рінат Ахметов, акціонер компанії СКМ в ході Міжнародного інвестиційного саміту в Донецьку.

"У влади та бізнесу одна мета - сильна і незалежна Україна. Сила, це тоді, коли нас поважають. І в Росії, і в США, і в Європейському Союзі. Незалежність - це тоді, коли ми не залежимо. Ні від Росії, ні від США, ні від Європейського Союзу. Але неможливо стати сильною і незалежною країною без сильної економіки. Без економічного зростання. А що нам потрібно для економічного зростання?Це, перш за все, величезні-величезні інвестиції. Нові технології. І ефективне управління!", - заявив Ахметов.

Як відомо, 17 і 18 жовтня в Донецьку проходить VI Міжнародний інвестиційний саміт. Його тема цього року - "Сталий розвиток: енергоефективність, ресурсозбереження, екобезпека".

Цілями саміту його організатори називають розкриття інвестиційно-інноваційного потенціалу регіону, підвищення екологічної безпеки та енергоефективності економіки. У роботі саміту візьмуть участь більше тисячі гостей - представників ЄС, міжнародних фінансових організацій, органів національної і регіональної влади, керівники провідних міжнародних та українських компаній.

Компанія СКМ і металургійний та енергетичний холдинги "Метінвест" і ДТЕК, що входять у групу СКМ, виступили партнерами саміту.

Рішення про підтримку саміту, як повідомили в групі, було прийнято в рамках стратегії, "спрямованої не тільки на побудова успішного і ефективного бізнесу, але і на принесення практичної користі суспільству. У тому числі, через розвиток регіонів присутності". Вже кілька років компанія реалізує програму соціального партнерства з місцевою владою і громадами. Тільки в минулому році підприємства групи СКМ направили на реалізацію цієї програми 157,5 млн грн. 75,4 млн грн з них було інвестовано в Донецьку область.

"ДТЕК зацікавлений у сталий розвиток свого бізнесу, тому допомагає розвиватися містам, де живуть наші працівники та їх сім'ї. У 2013 р. ДТЕК направить близько 30 млн грн на реалізацію соціальних проектів у Донецькій області - це більше, ніж за попередні 6 років. За цей час ДТЕК вже реалізував низку проектів у сфері енергоефективності, допоміг створити агентства місцевого розвитку, реконструював лікарню в Курахове і допоміг закупити обладнання, відремонтував басейн у Кіровському, запустив проект телемедицини та багато іншого", - сказав Максим Тимченко, генеральний директор ДТЕК.