ua en ru

Українська діаспора у Європі провела акції проти агресії Росії

Українська діаспора у Європі провела акції проти агресії Росії Фото: у Лиссобоне активсты закликали звільнити незаконно ув'язнених українців

Мирні ходи пройшли в Парижі, Лісабоні та Римі

В Парижі, Лісабоні, Римі активісти під прапорами України та ЄС провели мирні марші на знак протесту проти агресії Росії в Україні, яка розпочалася 2 роки тому. Про це передає Радіо Свобода.

Учасники акцій, більшість з яких є представниками українських громад у цих країнах, виконували гімн України, скандували "Україна - це Європа", "Крим - це Україна" та закликали звільнити незаконно ув'язнених українців - Надію Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, а також Миколу Карпюка та Станіслава Кліха.

В Лісабоні гасла учасників звучали українською, англійською та португальською, а в Парижі - все французькою, оскільки, за словами організаторів, акція призначена для того, щоб нагадати про агресію Росії французам.

Нагадаємо, 27 лютого по всьому світу пройшли ходи в пам'ять про вбитого російського опозиційного політика Бориса Нємцова. Також у Москві люди співали гімн України і вимагали звільнити Надію Савченко.