ua en ru

Українська делегація в ПАРЄ візьме участь в обговоренні гуманітарної ситуації на Донбасі

Українська делегація в ПАРЄ візьме участь в обговоренні гуманітарної ситуації на Донбасі Фото: ПАРЄ (assembly.coe.int)

Також передбачається обговорення окремих статей Закону України "Про освіту"

Українська делегація в Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) візьме участь в обговоренні гуманітарної ситуації на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Верховної Ради України.

Як зазначається, з 22 по 26 січня 2018 року перший заступник голови ВРУ Ірина Геращенко разом з представниками постійної делегації ВРУ у ПАРЄ перебуватимуть у м. Страсбург для участь у засіданні першої частини сесії ПАРЄ.

"На січневій сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи представники постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ візьмуть участь в обговоренні гуманітарної та безпекової ситуації на Донбасі. Також передбачається обговорення окремих статей Закону України "Про освіту", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на порядку денному сесії розгляд питань щодо ситуації із зростанням антисемітизму, ісламофобії та ксенофобії у Європі, Ізраїльсько-Палестинський мирний процес, ситуації із захистом дітей у збройних конфліктах, створення основ сучасного управління спортом, ефективного футбольного менеджменту, питання юридичного імунітету міжнародних організацій та посилення міжнародного регулювання проти продажу засобів тортур та інше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент ПАРЄ обрали італійця Мікеле Ніколетті.