ua en ru

Українська делегація на міжпарламентському комітеті Україна-ЄС попросить посилити санкції проти РФ

Українська делегація на інавгураційному засіданні комітету з міжпарламентського співробітництва Україна-ЄС, 24-25 лютого, попросить посилити санкції проти Російської Федерації. Про це за підсумками установчого засідання міжпарламентського комітету повідомила голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко, передає прес-служба фракції "Блок Петра Порошенка".

"24-25 лютого у Брюсселі відбудеться перше інавгураційного засідання комітету міжпарламентського співробітництва Україна-ЄС. Дуже важливо, що ключовою темою, яка буде обговорюватися, це порушення мінських домовленостей", - повідомила парламентарій.

"Ми будемо апелювати до Європейського парламенту з проханням посилити санкції і відповідальність Росії як країни-агресора за ескалацію конфлікту на сході України і абсолютно неприховану підтримку бойовиків", - додала вона.

Голова комітету наголосила, що українська делегація буде наполягати на тому, щоб відповідна позиція була відображена у резолюції, яка буде прийматися за результатами засідання.

"Ми сподіваємося, що це питання також знайде своє відображення в черговій резолюції Європарламенту", - заявила вона.

Геращенко також підкреслила, що сьогодні було обрано керівництво в міжпарламентському комітеті Україна-ЄС.

Нагадаємо, 15 січня 2015 року Європарламент виступив за розширення санкцій проти РФ на ядерний сектор і фіноперації.