ua en ru

Українська асоціація представниць правоохоронних органів запрацює навесні, - МВС

Українська асоціація представниць правоохоронних органів запрацює навесні, - МВС Фото: Анастасія Дєєва (dpsu.gov.ua)

Створення асоціації підвищить рівень обізнаності про важливість гендерних питань

Українська асоціація представниць правоохоронних органів запрацює навесні 2018 року. Про це заявила заступник глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Анастасія Дєєва під час зустрічі з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд, передає прес-служба МВС.

"Такі асоціації є платформою, де жінки-правоохоронці можуть розвивати свої лідерські навички, підтримувати один одного, а також сприяти впровадження гендерно-чутливих політик і практик у відповідних структурах. Початок діяльності асоціації заплановано на весну 2018 року", - заявила Дєєва.

Так, заступник міністра нагадала, що в червні 2017 в рамках канадського проекту підтримки підготовки поліцейських в Україні була створена робоча група. Мета її діяльності полягала у вивченні можливостей та координації процесу створення Української асоціації представниць правоохоронних органів України.

Вона додала, що створення асоціації підвищить рівень обізнаності про важливість гендерних питань у правоохоронній сфері, включаючи рівні права та можливості для жінок і чоловіків.

У свою чергу, Фріланд відзначила високі досягнення МВС України на шляху забезпечення рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків в правоохоронних органах.

Українська асоціація представниць правоохоронних органів запрацює навесні, - МВСУкраїнська асоціація представниць правоохоронних органів запрацює навесні, - МВСУкраїнська асоціація представниць правоохоронних органів запрацює навесні, - МВС

Фото: зустріч глави МЗС Канади і заступник голови МВС України (http://mvs.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна продовжить співпрацю з Канадою у підготовці поліції і Національної гвардії.