ua en ru

Українку, яка впала в кому в Єгипті, сьогодні можуть повернути додому

Українку, яка впала в кому в Єгипті, сьогодні можуть повернути додому

Якщо родина та родичі зберуть протягом дня 14 000 доларів, українку вже сьогодні привезуть лікуватися до Києва

Родина української туристки Юлії Шпички, котра знаходиться в стані коми в Міжнародному госпіталі Шарм-еш-Шейх, повідомили, що в суботу 6 серпня літаком санітарної авіації дівчину привезуть до України. Рейс прибуде о 20.15 до столичного аеропорту Жуляни.

Протягом всього перельоту на спеціальному обладнанні хворій будуть робити штучну вентиляцію легенів.


Наразі відомо, що дівчину згодились прийняти на лікування у реанімації інфекційного відділення Олександрійської клінічної лікарні міста Києва. Медичний трансфер хворої буде здійснено автомобілем Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

За словами брата хворої, Богдана Годзюмахи, головним питанням на сьогодні є збір коштів на оплату літака санітарної авіації. Інформація від страхової компанії про повну оплату вартості транспортування хворої на території України виявилася некоректною. Страховий поліс від СК ВУСО обмежено сумою в 20 000 дол., то ж станом на ранок 6 серпня родина та друзі намагаються терміново знайти ще 14 000 дол., котрих не вистачає для повної оплати вартості послуг авіаційної компанії.

Нагадаємо, що під час відпочинку в готелі Sultan Gardens Resort трапилася біда з українською туристкою Юлією Шпичкою. Дівчині стало погано на пляжі, але згодом стан Юлії тільки погіршився і її було терміново перевезено до Міжнародного госпіталю Шарм-еш-Шейху. Доньку хворої відправили рейсом до Києва, а чоловік – Олександр Шпичка залишився з дружиною в Єгипті. Дівчина вже декілька днів знаходиться в медикаментозній комі. За словами чоловіка, попередній діагноз, котрий поставили єгипетські лікарі – менінгіт та вірусний енцефаліт.

Родина звертається до всіх небайдужих з проханням допомогти хворій Юлі Шпичці фінансово. Це можна зробити за допомогою поповнення карти Приватбанку 5168-7573-0782-2041. Отримувач Негрій Віктор Григорович (батько дівчини). З родиною постраждалої українки можна зв’язатися за телефонами: 098-507-13-80 (брат Богдан), телефон 097-900-01-81 (чоловік Олександр) та 099-481-32-65 (друг Дмитро).