ua en ru

Українець намагався вивезти до РФ креслення літаків конструкторського бюро "Антонов"

Українець намагався вивезти до РФ креслення літаків конструкторського бюро "Антонов" Фото: прикордонники

Також українець намагався вивезти до РФ рекламну продукцію "Укроборонпрому"

На українсько-російському кордоні співробітники Державної прикордонної служби затримали громадянина України, який намагався вивезти до Російської Федерації креслення конструкторського бюро "Антонов". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

"Сьогодні прикордонники відділу "Вовчанськ" Харківського загону запобігли переміщенню через кордон креслень літаків, гелікоптерів та іншої продукції Конструкторського бюро державного підприємства "Антонов", а також рекламної продукції держпідприємств "Укроборонпром" та "Моторсіч".

Як зазначається, прикордонники виявили креслення літаків під час огляду речей одного громадянина України, який намагався потрапити до Росії.

Як з’ясувалося, зловмисником виявився 59-річний українець, який працює на посаді інженера АНТК "Антонов". На даний момент чоловік знаходиться у відпустці й направлявся відвідати родичів у РФ.

"Наразі продукцію вилучено та передано співробітникам СБУ в Харківській області. Тривають слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Українець намагався вивезти до РФ креслення літаків конструкторського бюро "Антонов"

Фото: українець намагався вивезти до РФ рекламну продукцію "Укроборонпрому"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України на прикордонному пункті в Харківській області затримала чоловіка, який намагався вивезти давнє видання книги "Апостол".