ua en ru

Прикордонники на кордоні з Росією вилучили кілограм пороху і 33 медалі

Прикордонники на кордоні з Росією вилучили кілограм пороху і 33 медалі Фото: ДПСУ (dpsu.gov.ua)

Громадянин України намагався провезти порох і медалі в Україну

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) затримала на українсько-російському кордоні громадянина України, який намагався провезти з Росії більше 1 кілограма пороху і 33 медалі. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Порушника затримали вчора, 8 червня, в пункті пропуску "Гоптівка", прикордонники Харківського загону за допомогою службової собаки.

На в'їзд в Україну прибув автомобіль марки "Опель" під керуванням 60-річного громадянина України.

"Під час прикордонно-митного оформлення на салон автомобіля, а саме на пакет з продуктами спрацювала службова собака, натренований на пошук вибухових речовин і зброї. У ході огляду пакунку були виявлені два пластикових лотка з запальним речовиною, за словами громадянина - порохом", - повідомили у ДПСУ.

В ході подальшого огляду автомобіля в багажному відділенні під особистими речами прикордонники виявили 33 медалі для учасників Афганської війни.

За цим фактом прикордонники поінформували співробітників СБУ. Тривають процесуальні заходи.

altaltaltalt

Фото: вилучені порох і медалі (ДПСУ)

Нагадаємо, 31 травня в пункті пропуску "Виступовичі", що на українсько-білоруському кордоні, прикордонники Житомирського загону спільно з митниками виявили в одному з транспортних засобів 233 монети, які, можливо, становлять історичну та культурну цінність.