ua en ru

В Україні зарплатні борги шахтарям виплачені, - Кістіон

В Україні зарплатні борги шахтарям виплачені, - Кістіон Фото: Володимир Кістіон (facebook.com/volodymyr.kistion)

На погашення заборгованості по зарплатах виділено 365 млн гривень

На казначейські рахунки державних вугільних підприємств для виплати заборгованості по зарплаті шахтарям за попередні роки надійшли 365 млн гривень. Про це повідомив профільний віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, вчора Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Міністерства фінансів та Антимонопольного комітету України отримали доручення невідкладно врегулювати ситуацію, адже ситуація із зарплатними боргами перед шахтарями неприйнятна для уряду.

"Вдячний за оперативне виконання поставлених завдань. Питання було непростим, однак чітка скоординованість дій довела: державний апарат може працювати не тільки ефективно, але й дуже оперативно", - резюмував Кістіон.

Нагадаємо, наприкінці жовтня повідомлялося, що в Донецькій області працівникам шахт заборгували понад 62,5 млн гривень зарплати.

Встановлено, що заборгованість перед працівниками вугільного підприємства шахта "1/3 Новогродівська" державного підприємства "Селидіввугілля" становить за серпень-вересень 3 млн 142 тис. гривень. З цієї причини 19 жовтня 34 працівники першої зміни відмовляються підніматися на поверхню, і залишилися під землею. Також зазначається, що прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом невиплати заробітної плати працівникам Державного підприємства "Мирноградуголь", де сума заборгованості в даний час складає 59,5 млн гривень.